söndag 16 maj 2010

Ett helt annat Rinkeby


Satt på wikipedia nyss och upptäckte precis att det finns ett Rinkeby till i Danderyd. Fast likheterna verkar stanna vid namnet. I Danderyd tjänar man mest av alla kommuner i Sverige och medellönen ligger på 402 902 kronor per år. I vårat Rinkeby är medelinkomsten 143 700 kronor.

Sen vi fick en högerregering 2006 har den genomsnittliga skillnaden i inkomst ökat med 12 800 kronor per år.
Under samma tid har antalet fattiga kvinnor ökat med fler än 130 000. Skillnaderna blir större och större och Reinfeldt och hans kompisar i Rosenbad firar och fortsätter sänka skatten för de som redan är allra rikast. Det är framförallt vi som är unga, invandrare och/eller kvinnor som får ta den hårdaste smällen av regeringens nedskärningspolitik.

Men nu räcker det! Det är dags att byta regering och byta politik, för vi förtjänar bättre. Vi kommer att göra allt vi kan för att slippa högern efter valet den 19 september. Häng med ut och dela flygblad, sätt upp affischer eller fixa ett torgmöte. Hör av dig på storstockholm@ungvanster.se om du vill veta när och var vi gör grejer.


(Har lagt in lite gamla texter här nedanför från distriktets hemsida. Plockade ut några stycken som handlar om Tensta, Rinkeby eller Spånga och andra grejer som kan vara värda att läsa om just vårt område.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar