söndag 16 maj 2010

Järvaklubbarna är på turné

Det händer grejer i Ung Vänster Tensta-Rinkeby-Spånga. Samma är det med klubben i Akalla-Husby-Kista. De båda klubbarna är just nu ute på en uppstartsturné runt om på olika gymnasieskolor runt Järvafältet. Hittills har klubbarna varit på skolor i Kista och Tensta och fler är planerade.

Syftet är att komma ut och synas med kampanjen Vem tjänar på högerpolitik? samtidigt som klubbarna vill få fler att engagera sig och ta ställning i sitt bostadsområde.

- Många av oss som bor här är missnöjda över grejer som dyrare SL-kort, borttagna fältassistenter och nedlagda ungdomsmottagningar, säger Tove Liljeholm från Ung Vänster Tensta-Rinkeby-Spånga. Vi som bor och går i skolan i Akalla, Tensta eller Husby är trötta på att alltid komma i andra hand. När man satsar pengar gör man det på annat håll och när man drar in och lägger ner så gör man det här.

Ung Vänster Tensta-Rinkeby-Spånga och Akalla-Husby-Kista är båda klubbar på uppgång. Från att ha varit vilande en tid drar de nu igång och kör hårt igen. Torsdagen den 16 oktober kommer klubbarna att ha ett öppet möte i Rinkeby för alla nya medlemmar och andra intresserade. Bland annat kommer ordföranden för hela Ung Vänster Storstockholm, Seluah Alsaati att vara där och prata om höstens kampanj och vad vi gör. Är du intresserad av Ung Vänster eller bara nyfiken på vad vi tycker är du välkommen att dyka upp. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller om du vill komma på ett möte längre fram.

Vill du att vi kommer till din skola med information om Ung Vänster, feminism eller antirasism? Eller har du frågor om det öppna mötet eller någonting annat? Då är det bara att höra av sig till trs@ungvanster.se eller till Jesper på 070-772 07 95.

Vad? Öppet möte
Var? Västerby backe 31, Rinkeby (för dig som inte hittar möts vi vid T-banan 17.50)
När? Torsdag 16 oktober klockan 18.00
Hur? Arrangörer är Ung Vänster Tensta-Rinkeby-Spånga och Akalla-Husby-Kista

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar