söndag 16 maj 2010

Förorten töms på ungdomar

I Stockholms innerstad finns det massor av ungdomar som har sommarlov och hänger runt på torg och i parker. Många bor inte själva i stan utan har åkt dit från förorten. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med saker att göra där man bor. Därför drar man till stan där det i alla fall är liv och rörelse.

- Alla har inte råd att åka på utlandssemester, säger Seluah Alsaati som är ordförande för Ung Vänster Storstockholm. Klart det är kul att åka till stan ibland, men om det inte finns något att göra där man bor slutar det ofta med att man bara hänger runt. Vi tycker att alla borde ha rätt till en vettig fritid, oavsett vart man bor eller hur mycket cash man har att lägga ut!

Inne i stan har ungdomarna som är på jakt efter något att göra inte heller många alternativ. De flesta aktiviteter som finns tillgängliga kostar antingen en massa pengar eller är bara till för de som har fyllt 18.

- Mer pengar borde satsas på aktiviteter för ungdomar där de bor. Ingenting är gratis, men vi tycker att det är en mycket bättre grej att lägga pengar på än skattesänkningar för de rikaste. Det finns mycket vilja bland Stockholms ungdomar att göra saker men om det inte är någon som ens försöker satsa så är det klart att det inte blir något, säger Anna Runsö, utåtriktad ombudsman Ung Vänster Storstockholm.

För mer information, kontakta Seluah Alsaati, ordförande Ung Vänster Storstockholm 076-236 99 87 eller seluah@gmail.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar