lördag 29 maj 2010

Övervaka Lars Ohly

Den här sidan var faktiskt lite rolig. Du kan skicka ett mail till en polare som kan övervaka Lars Ohly på jobbet.

Alla människor har rätt till intigritet och ett privatliv fritt från övervakning. Eller det borde i alla fall vara så. Men med terroristspöket som ursäkt klubbar högerregeringen igenom lag efter lag som inkränker på vår personliga frihet. Antiterrorlagar upprättas som helt och hållet frångår de centrala rättsprinciperna. Vi har sett förslag på språkförbud och åsiktsregistrering av invandrarungdomar av SÄPO som tydligt syftar till att hetsa mot muslimska ungdomar.

Det blir allt mer uppenbart hur SÄPO har fått i uppgift att kartlägga och spionera på invandrare - avslöjandet om att säkerhetspolisen har spionerat på hyresgäster i Göteborgsförorter i våras är ett solklart exempel på just det. Moderaterna kommer heller inte att släppa tanken på att genomdriva sitt förslag om avlyssning av data och telekommunikation med motiveringen att sätta stopp för människor som på något sätt skulle kunna ha kontakter med så kallade "utländska företeelser".

Det blir allt mer uppenbart hur totalt omotiverad och stundtals rent konspiratorisk muslimhets och så kallad "terrorbekämpning" blivit en ursäkt för borgerligheten att återigen låta den svenska kontrollapparaten att växa. Det här är en väldigt otäck utveckling som sätter rättssamhällets mest fundamentala pelare ur spel. När människor jagas för sina åsikter eller sin hudfärg är det ett allvarligt problem i samhället. Det kommer vi aldrig att kunna ställa upp på. Vi vill inte leva i det framväxande kontrollsamhället!